Drömlyan!

Allmänt, bilder / Permalink / 1
Efter många månaders letande och frenetiskt sökande på hemnet efter drömlägenheten är den nu vår. Om en månad flyttar vi in. 
 
Det hela utspelade sig i onsdags. Jag hade lägligt nog ingen föreläsning under dagen, planen var att sitta hemma och plugga inför tentan nästkommande dag. Vi har det högsta budet på en lägenhet på lundagatan 36 med balkong och utsikt mot riddarfjärden. Min drömlägenhet. På nyhetsmorgon pratar de om sabotaget som skedde under söndagens visning av just den lägenheten vi hade högsta budet på. Någon hade pröjsat ett gäng för att under en timme sitta och pimpla öl precis utanför lägenheten. Taktiken fungerade inte. Ett bud till kom in senare under förmiddagen. 3 050 000 blev slutpriset. Mina drömmar gick i kras och jag bröt ihop, samtidigt som jag skämdes över denna reaktion. 
 
Det som följde sedan var fyllt av ångest. Vi la in ett bud på 2.925 000 på en annan lya på Lundagatan. En helt vanlig lägenhet, inget speciellt. Mäklaren ringer efter 5 min och gratulerar. Jag får panik men säger tack och ber att få återkomma angående tid för kontraktskrivning. Pratar i telen med mamma som är av samma mening som mig, att det inte är någon vidare speciell lya. Jag återkommer till mäklaren med ett lite annat besked än han väntat, nämligen att jag drar tillbaka budet. Mäklaren blir överdrivet arg på mig och jag är inte sen med att svara med samma ton. Snäser av honom, lägger på luren och skriver ett argt mail till hans chef. Börjar få rutin på den typen av mail numera, ålderstecken? 
 
Inser att det är bara att invänta hemnet på jakt efter drömlyan. Tittar på klockan, 11.15, jag har inte hunnit plugga något ännu, paniken hinner ikapp igen. Så slår det mig, jag ska på visning kl 14 på Kungsholmen. Kommer jag hinna? Eller ska jag strunta i det, jag kommer ändå inte kunna köpa den med tanke på läget och att den är i två etage, med en terrass om 30 kvm. Får ett samtal från Anders som gärna hänger på. Deal! Samma sekund som jag går in i lägenheten blir jag förälskad.
 
 
 
 
Klockan 19:20 är budgivningen klar. De andra har lagt sig. Vi la det högsta budet på 2 920 000 Jag kunde inte vara lyckligare. Vi bestämmer att skriva kontrakt nästa dag. Damen som säljer är fantastiskt härlig. Vi sitter och pratar en bra stund innan mäklaren kommer. När han väl dyker upp berättar han orsaken till förseningen, han hade tidigare fått in högre bud men säljaren godtog det inte eftersom hon ville sälja till oss. Budgivaren som blev nekad hade tydligen blivit rasande... Ibland har man tur :)
 
Det blev inte mycket plugg den dagen...
Till top