Bra beslut.

Allmänt / Permalink / 0
Vilken fantastisk vår det har varit hittills. Att jobba som konsult kommer med så mycket fördelar. Frihet att ta ledigt när jag vill. Bättre arbetsvillkor och bättre lön. Ingen som klagade när jag i april endast kunde jobba halvtid då jag läste en kurs på heltid. Ingen som klagade heller när jag åkte till Kuba i tre veckor. Kände för att ta ledigt 6 veckor mitt i sommaren, eftersom jag nu inte haft sommarsemster på 15 år... Inget tjafs. Ändå tjänar jag mer än i landstinget. Bästa beslutet jag tagit. 
 
Landstinget som står redo med piskan mot alla fastanställda framför allt så här i sommartider. Landstinget som inte tvekar att ge de slitande undersköterskorna och sjuksköterskorna dåligt samvete om de inte kan gå in och jobba ett sjunde, åttonde pass i rad. Utan övertidstillägg då givetvis eftersom alla är schemalagda till 80% för att kunna rycka in vid sjukluckor och måste därför hålla sig i området vid tillfälle för inbeordran. En sorts obetald jour, som alla verkar gå med på, förutom vissa kloka, som slutar. Att jobba på sjukhus är kul, stimulerande och utvecklande. Arbetskollegorna jag haft har varit fenomenalt duktiga och härliga att jobba ihop med. Men det är ändå inte värt det. Inte på grund av lönen, men på grund av slavdriveriet. Under de fyra år som jag varit verksam som sjuksköterska har jag inte märkt någon sorts förbättring, snarare åtstramningar på många håll. Överbeläggningar i kombination med underbemanning är vanligt på många avdelningar. Vårdavdelningar läggs ned på sjukhus på grund av brist på sjuksköterskor. Avdelningscheferna blir hårt pressade uppifrån och får med stor sannolikhet någon slags bonus om de lyckas hålla kostnader nere. Ett otroligt kortsiktigt tänk där dessa individer enbart tänker på hur mycket denne kan tjäna istället för att ta vara på den makten chefspositionen innebär och då passa på att överksrida budget genom att satsa på att ha en rimlig bemanning. Långsiktigt tjänar landstingen på det genom att behålla duktig och kunnig personal. Synd att ingen chef agerar på det sättet...
 
Till hösten ska jag börja plugga igen. Ser fram emot att läsa ekotoxikologi, efter det väntar kandidatuppsats and then im done. Nästan. 
Till top